Sindirimi maksimuma ulaştırmak amacıyla, arpa flake hayvanların sindirim sistemine uygun bir formda sunulur.
Ülkemizde üretilen tahıllar içerisinde buğday ve mısırdan sonra üçüncü sırada olan arpa, 2022 yılında 8.5 milyon ton olarak üretilmiştir (TÜİK 2022). Bira sanayinin dışında, tümü hayvan yemi olarak değerlendirilir. Arpanın protein içeriği yüksek değildir. Arpa proteini, lizin, triptofan ve sistin gibi amino asitler bakımından mısırdan daha zengindir. Kalsiyum içeriği düşük, fosfor ve demir içeriği yüksektir. Arpa bütün hayvanlara yedirilebilmekle beraber, özellikle geviş getiren hayvanlar için daha uygundur. Aynı zamanda at, katır gibi iş hayvanlarının beslenmesinde de yaygın olarak kullanılır.
ARPA TAVLI EZME
Arpa prosesi; özel yapım silolara tavlanıp koyulur. Bu silolarda 24 – 36 saat arasında bekletilir ve ezme işlemine alınır.
Sindirimi maksimuma ulaştırmak amacıyla, arpa flake hayvanların sindirim sistemine uygun bir formda sunulur.
Arpa içerisindeki yabancı maddeleri eleyip temizlemek için arpa işleme prosesi, hayvanlara temiz ve sağlıklı bir yem sunar.
Arpa'yı bir bütün olarak korumak amacıyla arpa işleme prosesi, özel işlemlerle arpanın doğal özelliklerini korur.
Yüzey alanını genişleterek mikrobiyal sindirimi arttırmak amacıyla mısır flake, arpa flake gibi ürünler, pul formuyla hayvanlara sunularak sindirim sürecini optimize eder.